Monday, 18 April 2011

My LifE...

**MATHEMATICIAN**

-JATUH CINTA-
Macam mana saya leh suke sangat dengan nombor-nombor ni yer??
=>meh kite story-story k...

Bermulanya bila tengok my ABAH buat kelas tambahan matematik pada hujung minggu.
Mase tue baru umo 6 tahun kot.mengada-ngada nak itot.huhu... 
BEST taw tengok "mereka-mereka" belajar subjek matematik ni.i loike~



SEKOLAH RENDAH
Darjah 1 (umo 6 taun) : Sekolah Kebangsaan Kampung Rahmat
Darjah 2                     : Sekolah Kebangsaan Kampung Banggol
      Darjah 3-5                 : Sekolah Kebangsaan  Kampung Fikri Pantai
Darjah 5                     : Sekolah Kebangsaan Kampung Saujana
Darjah 5-6                 : Sekolah Kebangsaan Kampung Banggol

Banyak kan sekolah rendah shayer  (n_n)
Mase ni mmg enjoy jer bila belajar matematik.
Darjah 5 dapat cikgu math yang garang.takot...huhu..
Tapi sebab cikgu math tu lar I dah x maen-maen dah dalam kelas matematik.
Selama ni maen-maen ker??Ops~
Terima Kasih cikgu.


SEKOLAH MENENGAH
                  Tingkatan 1-3   : Sekolah Menengah Agama Setiu
                  Tingkatan 4-5   : Sekolah Menengah Agama Atas Sultan Zainal Abidin

Saya semakin fanatik dengan sesuatu yang melibatkan angka
Tingkatan 4, subjek matematik tambahan..aper 2???
Mula-mula dengar dari mulut org:
"SUSAH"..
"TAK PERNAH DAPAT A SUBJEK TUE"
Macam-macam yg saya dengar
Seram gak ea subjek ni
"xpe2..cuba dula"  (ayat nak sedapkan hati)
ALHAMDULILLAH, dapat gak kuasai subjek "ADD MATH" nie


KOLEJ MATRIKULASI PERAK
Bermula la dengan cabaran yang ntah pape
Saat ni memang menguji iman
Masuk matrik lewat sebulan dari kawan-kawan yang laen
SEBAB????
2 3 hari sebelum daftar matrik, saya kena operate.huhu...

Sedih xpat p awal matrik
Sebulan duk umah tp tanda-tanda nak sehat masih BLUR
Mintak ngn umi n abah nak pegi blaja jgk
Puas pujuk, akhirnya dapat gak saya ke KMPk walaupun tak sehat sepenuhnya lagik
Selama sebulan xhadir kelas, seme subjek dah masuk bab 4
Arggghh, sempat ke nak kejar ni???

SEM 1 result down GILERS
Sedih tahap karma taw
Syukur, coz adanya 'MEREKA-MEREKA" yang sentiasa memberikan semangat kepada saya untuk teruskan perjuangan saya. Mesti ade hikmah kan disebaliknya.
SEM 2 dapat cover balik.ALHAMDULILLAH..


UNIVERSITI TEKNOLOGI MALAYSIA
Pada mulanya tak taw nk pilih U mane
1st choice-UM
Kenapa UM yer??? erm,biarlah rahsia..wink~
Ok,kt UTM,Skudai ni saya amek
=> Bachelor of Science (Mathematics) 




Matematik...Matematik...Matematik...
**I Luv U**


afifah hanim

2 comments:

  1. wahh...
    mmg mnt btl2 math nie

    ReplyDelete
  2. minat2
    subjek kegemaran syuhi kt matrik dlu kn
    hehe

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...