Sunday, 21 August 2011

Elakkan Kemalangan...


Hari ni aku ke Bandar Kuala Terengganu..
Ada “DATE” kat sana..
Date la sangat…
Aku p sana ngn abah, my twin & 
adik lelaki aku yang baru balik dari perlis semalam..
Jam jugak la tym nak balik tadi..
hampir-hampir nak raya ni, makin banyak kemalangan yang berlaku..


Masa on the way nak balik rumah, kami sembang pasal kemalangan yang berlaku kelmarin…
Yang aku tahu, ada 2 kemalangan..
Satu dekat kampung aku dan satu lagi dekat kampung "teetttt"..

Kemalangan yang berlaku dekat kampung aku tu 
tak ada aper sangat yang nak diceritakan..
nie aku nak citer kemalangan yang berlaku kat kampung "teettt"..
ade sorang mamat ni bawak moto, tym tu dia tengah khayal ..
Lampu moto dia xnyala.. bawak pulak laju-laju..
Time tu orang baru lepas solat terawih, nak balik rumah…
Aper lagi, berlaku lah satu kejadian yang tidak diingini..
Berlanggar dengan salah seorang hamba Allah yang baru kluar masjid..
Nasib baek la hamba Allah tu tak cedera teruk…

  Aku : bleh plak dia bawak moto xde lampu…
  Adik lelaki aku : nak berjimat la tu…
  Aku : tak der makne nyer…

p/s => Elakkan Kemalangan
(n_n)
afifah hanim

2 comments:

  1. xde duit laa tu nak tuka lampu hehe....

    ReplyDelete
  2. tp boleh plak dia p beli "benda khayal" 2..:)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...